У Львівській та Тернопільській областях запустять два індустріальні парки — Шмигаль

Кабінет Міністрів України схвалив запуск ще двох індустріальних парків — у Львівській та Тернопільській областях.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Для підтримки приватного сектору та української економіки маємо рішення про запуск ще двох індустріальних парків. Це "Еко-смарт парк Галіт" на Львівщині, де на площі 19 гектарів буде створено понад тисячу робочих місць у сфері переробної промисловості. А на Тернопільщині буде створено Західноукраїнський промисловий Хаб, де також буде понад тисяча нових робочих місць у сфері легкої, харчової та переробної промисловості», — сказав Шмигаль на засіданні уряду у п'ятницю, 11 листопада.

Прем'єр наголосив, що влада продовжує створювати нові точки для відновлення країни.

Нагадаємо, у Дрогобичі вдосконалили концепцію майбутнього індустріального парку «Галіт». Площу парку розширили та збільшили перелік галузей майбутнього парку. Будівництво може розпочатись уже цієї осені. Так, площу парку розширили із пропонованих на початку 93,3 тис. м кв. до 101,3 тис. м кв. Це дозволить збільшити кількість робочих місць до 1 470 осіб. Загалом передбачено п’ять черг будівництва, а завершити будівництво парку планують за 4,5 роки. Першу чергу індустріального парку «Галіт» планують відкрити за 13-14 місяців.

Виробничі площі для бізнесу передбачені в розмірах від 288 кв. м до 800 кв. м. Учасники парку працюватимуть у замкнутій еко-системі із впровадженням новітніх підходів до виробництва, сортування відходів, альтернативній енергетиці.

Тут мають намір збудувати локальні очисні споруди та артезіанські свердловини, вітрогенератори, монокристалічні сонячні панелі, теплові насоси та об’єкти для «розумного освітлення» території парку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності