У Бориславі встановлять бронзовий пам’ятник Шевченку: як виглядатиме — таємниця

У Бориславі встановлять бронзовий пам’ятник Шевченку: як виглядатиме — таємниця

Проєкт зі спорудження пам’ятника Шевченку в Бориславі перейшов у практичну площину реалізації.

Про це пишуть на сторінці Бориславської міської ради.

«Понад 30 років пройшло від часу, коли виникла ініціатива спорудження пам’ятника Шевченку у Бориславі. Керівництво міста практично кожної каденції докладало зусиль для будівництва цього об’єкта. Та, як завжди, на заваді втілення проєкту ставала проблема із браком коштів. І нарешті цьогоріч це питання перейшло в практичну площину реалізації. Завдяки спонсорам і меценатам з’явилась можливість розпочати роботи», — йдеться у повідомленні.

Пам’ятник вже на етапі виготовлення. Тривають підготовчі роботи для благоустрою території. Завершити проєкт планують у 2023 році.

«Приємно повідомити, що сам пам’ятник, над яким працюють скульптори, буде виготовлений із бронзи. Меценати заявили, що готові взяти на себе фінансову складову», — пишуть у Бориславській міській раді.

«Війна росії проти України — це війна за ідентичність, частиною якої є наша культурна спадщина. Саме війна змусила нас задуматись наскільки важливо берегти наші цінності. Берегти багате культурне та історичне надбання України, показувати світові наш незламний дух. Це одна з надважливих місій українців у цій війні. Тому зараз, як ніколи, на часі!», — зазначив міський голова Борислава Ігор Яворський.

«Ми переконані, що фінальний результат робіт буде виконано згідно із запропонованим архітекторами проектом. І сьогодні (у фото) трішки привідкриємо завісу, як буде виглядати благоустрій території навколо скульптури. Вигляд самого пам’ятника поки залишаємо в таємниці, тільки зазначимо, що наш Шевченко буде молодим, а ще — натхненним та сповненим віри, сили і мудрості», — пишуть на сторінці міськради.

Нагадаємо, у Бориславі запрацював компостувальний майданчик для відходів зелених насаджень, що встановлений на вулиці Чорновола. У понеділок, 7 листопада, туди прийняли першу порцію «зеленої» органіки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності