Залишив гранату в машині: на Львівщині судитимуть киянина, який намагався вбити своїх клієнтів

Залишив гранату в машині: на Львівщині судитимуть киянина, який намагався вбити своїх клієнтів

В автомобілі вибухнула граната Ф-1, внаслідок чого тілесні ушкодження отримали пасажири

На Львівщині судитимуть киянина, який ще 27 травня намагався вбити своїх клієнтів, влаштувавши вибух в автомобілі Mitsubishi на парковці одного з готелів, розташованого у Львівському районі неподалік держкордону з Польщею.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці встановили, що в автомобілі вибухнула граната Ф-1, внаслідок чого тілесні ушкодження отримали пасажири — 54-річна жінка та троє чоловіків, двоє з яких її однолітки, а третій — віком 43 роки. Усі — мешканці Київської області.

Також під час досудового розслідування встановили, що гранату в автомобілі залишив знайомий потерпілих — 41-річний киянин. Так, за кілька тижнів до інциденту зловмисник запропонував потерпілим передати йому значну суму коштів, за які він мав придбати автомобілі за кордоном, доставити їх на територію України, після чого віддати клієнтам.

Знайомі передали чоловіку понад 50 тисяч доларів США, проте автомобілів він не придбав, а гроші привласнив. Коли клієнти почали активніше цікавитись, чому досі немає автомобілів, тоді зловмисник заявив, що машини найближчим часом мають прибути з-за кордону, і разом з майбутніми власниками приїхав на Львівщину зустрічати неіснуючі авто.

Оскільки автомобілів зловмисник не придбав, а повертати кошти наміру не мав, він вирішив вбити своїх клієнтів. Коли всі сіли в автомобіль Mitsubishi, він під надуманим приводом вийшов з машини, залишивши на передньому пасажирському сидінні сумку з гранатою, яку придбав заздалегідь. Граната вибухнула, травмувавши осіб, які були у салоні. Ніхто з людей не загинув.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 — п.п. 1, 5, 6 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому, — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Львові до 12 років ув’язнення засудили 42-річного чоловіка. Він вчинив убивство на Новий рік. Як виявилося, це не перший його злочин, чоловік вже був засуджений раніше.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності