• Головна
  • Новини Львівщини
  • У Дрогобичі за відсутності води у кранах можна скористатись вуличними криницями: перелік та розташування

У Дрогобичі за відсутності води у кранах можна скористатись вуличними криницями: перелік та розташування

У випадку перебоїв з водопостачанням можна скористатись вуличними криницями.

Про це нагадують на сторінці Дрогобицької міської ради.

У зв’язку з віяловими відключеннями електроенергії та обстрілами об’єктів критичної інфраструктури, може трапитись так, що доступ до питної води буде тимчасово обмежений або відсутній. У випадку виникнення перебоїв з водопостачанням можна скористатися вуличними криницями, яких у Дрогобичі та Стебнику є 430 (у Дрогобичі — 393, в Стебнику — 37).

Інформацію про розміщення та кількість криниць можна дізнатися у переліку.

Щоб колодязь не став місцем розмноження бактерій і мікроорганізмів, періодично повинні проводитися дезінфекція і чищення, а ще лабораторний контроль якості питної води.

Для проведення санації колодязя пропонують здійснити заходи, рекомендовані завідувачем Дрогобицького районного відділу Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ігорем Майкутою, — доступні в додатку «Рекомендовані варіанти очищення води в домогосподарствах для гуманітарних організацій в Україні».

У міськраді  звертаються до мешканців Дрогобича, Стебника та всіх старостинських округів з проханням привести до ладу та продезінфікувати на вулиці, подвір’ї чи на прибудинковій території викопану криницю, якщо така є, якою довгий час ніхто не користувався.

Також нагадують, що джерела в Нагуєвичах, Модричах, Меденичах, Криниці, Стебнику (поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці) можуть стати хорошою альтернативою централізованому водопостачанню.

Нагадаємо, на звернення мешканців Дрогобицької громади вуличне освітлення у місті працюватиме до 21:00. Відповідне рішення прийняли у Дрогобицькій міській раді на оперативній нараді міського голови з комунальними службами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності