У Дрогобичі навчають керувати безпілотниками

У Дрогобичі навчають керувати безпілотниками

Вже 140 випускників школи з опанування техніки безпілотників отримали сертифікати. Працює така школа на базі Благодійного фонду «Коло» у Дрогобичі.

Про це пишуть на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Напередодні, 8 листопада, до їх лав долучились ще троє військовослужбовців, які застосовуватимуть нові вміння під час виконання бойових завдань у війні з російським окупантом.

«Щиро вітаю випускників з опануванням нових вмінь, а БФ «Коло» дякую за роботу та величезні зусилля. З початку повномасштабного російського вторгнення ця організація зуміла зорганізувати для української армії надзвичайно велику кількість необхідної допомоги: близько 300 автівок, дрони, технічне забезпечення, гуманітарна допомога тощо. Такими діями кожен з нас в єдності наближає спільну перемогу!» — зазначив голова Дрогобицької ОВА Степан Кулиняк.

Окрім навчання керуванню дронами, БФ «Коло» передав вже близько 150 безпілотників військовим формуванням та об'єктам критичної інфраструктури.

Їх використовують для розвідки та спостереження за терористичними угрупованнями, що допомагає правоохоронним органам та українській армії. При цьому їх можна застосовувати у випадках гасіння пожеж, для різноманітних потреб сільського господарства, наприклад, розпилення добрив та інсектицидів чи моніторингу стану посівів тощо.

Нагадаємо, українська аерокосмічна компанія Ukrspecsystems розробила новий безпілотник «ШАРК».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності