Все заради зручності перетину: на українсько-польському кордоні відбулись міжнародні навчання

Все заради зручності перетину: на українсько-польському кордоні відбулись міжнародні навчання

На українсько-польському кордоні відбулись спільні міжнародні навчання поліції, ДСНС та прикордонників

 

Сьогодні, 8 листопада, на пункті перетину державного кордону України з Республікою Польща «Краківець-Корчова» відбулись міжвідомчі навчання.

Про це пишуть на сторінці поліції Львівської області.

У них взяли участь поліцейські Львівщини, прикордонники, співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області. А також співробітники Львівської обласної військової адміністрації, Державної пожежної служби Республіки Польща, міжнародних гуманітарних і громадських організацій.

Навчання мали на меті відпрацювати міжвідомчу взаємодію, а також забезпечити осіб, які подорожують, усім необхідним при перетині кордону.

Учасники навчань відпрацювали питання охорони публічного порядку та безпеки дорожнього руху на території, прилеглій до пункту пропуску, а також функціонування пунктів обігріву на випадок погіршення погодних умов.

Також зосередились на наданні допомоги на автошляхах у разі ускладнення погодних умов, проведенні інформаційної роботи, у тому числі наданні психологічної допомоги, організації творчих занять з дітьми.

Окрім того, у навчаннях взяли участь кінологи для перевірки повідомлень про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів.

Пункт пропуску «Краківець-Корчова» є одним із найбільших пунктів пропуску через державний кордон між Україною та Республікою Польща. Від початку збройної агресії російської федерації цим пунктом пропуску скористалася значна кількість громадян України.

«Тому поліція разом з працівниками ДСНС та прикордонниками проводять спільні навчання для забезпечення нормального перетину кордону з Республікою Польща, надання допомоги громадянам та забезпечення правопорядку», — зазначив заступник очільника поліції Львівщини Дмитро Міхалець.

Він розповів, що в наметі поліції працюватиме слідчо-оперативна група, чергуватимуть співробітники ювенальної превенції, буде облаштований пункт обігріву. Крім того, до роботи залучать групи реагування патрульної поліції, превентивної комунікації та кінологів.

Нагадаємо, у вівторок, 8 листопада, у пункті пропуску державного кордону «Краківець», що на Львівщині, у рамках навчань встановили перші мобільні пункти обігріву.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності