У пункті пропуску «Краківець» встановили перші мобільні пункти обігріву

У пункті пропуску «Краківець» встановили  перші мобільні пункти обігріву

За потреби там надаватимуть медичну та психологічну допомогу

У вівторок, 8 листопада, у пункті пропуску державного кордону «Краківець», що на Львівщині, у рамках навчань встановили перші мобільні пункти обігріву.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області.

У навчаннях взяли участь представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та інших підрозділів системи МВС України, а також Львівської обласної військової адміністрації, Державної пожежної служби Республіки Польща, міжнародних гуманітарних і громадських організацій.

На місці організували роботу міжвідомчого координаційного штабу. Окрім цього, відпрацювали взаємодію з польськими колегами щодо надання допомоги громадянам, які тимчасово перебувають у пунктах пропуску держкордону.

Відтак, за необхідності розгортання мобільних пунктів всі потребуючі зможуть там перепочити, поїсти, випити теплого чаю, отримати теплі речі й засоби гігієни. За потреби там надаватимуть медичну та психологічну допомогу.

Крім цього, у мобільних осередках облаштована дитяча ігрова зона та простір для матерів із дітьми.

Нагадаємо, у разі проблем з опаленням у регіоні на Львівщині функціонуватимуть стаціонарні пункти обігріву. А у випадку крайньої необхідності сили ДСНС розгорнуть мобільні пункти обігріву. За попередніми підрахунками, у них зможуть розмістити близько 70 тисяч людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності