Над Львівщиною збили іранський дрон: що про це відомо

Над Львівщиною збили іранський дрон: що про це відомо

Дрон успішно збили, руйнувань він не завдав

Зранку 4 листопада у Львівській області збили іранський дрон-камікадзе «Shahed-136». Також безпілотники знищили й в інших регіонах України.

LVIV.MEDIA з’ясувало усе, що наразі відомо про атаку дронами на Україну у ніч на 4 листопада та, зокрема, про ситуацію на Львівщині.

Скільки іранських дронів збили у ніч на 4 листопада

За даними Повітряного командування «Захід», у ніч з 3 на 4 листопада російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе «Shahed-136». Удару завдали зі східного напрямку. Загалом станом на ранок українська ППО збила 9 ворожих безпілотників.

Так, вранці один дрон-камікадзе знищили силами й засобами протиповітряної оборони Повітряного командування «Захід». Ще вісім баражуючих боєприпасів знищила протиповітряна оборона Повітряного командування «Схід». За словами голови військової адміністрації Дніпропетровської області Валентина Резніченка, усі вісім дронів знищили у Нікопольському районі.

Що відомо про дрон, який збили на Львівщині

Уранці 4 листопада у Львівській області лунав сигнал повітряної тривоги. Про небезпеку сирени сповістили о 05:09, а о 05:30 вже оголосили «відбій» тривоги. За цей час ППО над Львівщиною збила іранський дрон-камікадзе «Shahed-136».

Як згодом розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький, загроза удару БпЛА була також з південно-східного напрямку.

За словами очільника області, дрон успішно збили. Руйнувань він не завдав, а також унаслідок атаки ніхто не постраждав.

Як розпізнати дрон-камікадзе та що робити, коли він поблизу

Іранські дрони мають характерний звук, що нагадує мотор мопеда, бензопилу чи газонокосарку. Літають вони на малій висоті, а у небі виглядають як чорний трикутник.

Якщо ви впізнали ці характеристики, одразу:

  • прямуйте в укриття або дотримайтесь в будинку правила «двох стін», якщо укриття далеко;
  • не залишайтесь у транспорті, поблизу адмінбудівель, стратегічних та військових об'єктів, автозаправок;
  • не ховайтесь у під’їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки;
  • якщо перебуваєте на вулиці та заховатися немає можливості, потрібно впасти на землю в будь-яке заглиблення.

Крім того, не можна збивати дрони самостійно. Також не варто фотографувати, знімати на відео та публікувати в інтернеті політ чи збитий дрон, особливо його номер.

Водночас повідомити про дрон можна за номером «102».

Що варто знати про іранські дрони

Дрони-камікадзе «Shahed-136» летять до цілі за координатами. Вони вибухають при ударі об перешкоду, землю або ціль, навіть якщо були пошкоджені у повітрі. Їхня швидкість — від 100 до 180 кілометрів на годину, а радіус ураження уламками від безпілотника становить не менш ніж 100 метрів.

Нагадаємо, на початок листопада Іран планує відправити до рф партії у понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2. За інформацією ГУР МО, поставку БпЛА здійснюватимуть Каспійським морем до порту Астрахань. Дрони надходитимуть у розібраному вигляді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності