Стриянину–«азовцю», який повернувся з полону, вручили відзнаку за честь та мужність

Стриянину–«азовцю», який повернувся з полону, вручили відзнаку за честь та мужність

Місяць тому до Стрия з полону повернувся «азовець» Андрій Кориневич. Міський голова Стрия Олег Канівець вручив Герою відзнаку «За честь та мужність м. Стрий».

Про це пишуть на сторінці Стрийської міської ради.

«Уже минуло більше місяця після повернення з полону, і сьогодні ми змогли потиснути руку Герою, Азовцю, стриянину Андрію Кориневичу, який разом з побратимами захищав Маріуполь та суверенність України», — йдеться у повідомленні.

Андрій Кориневич народився у Стрию, навчався в початковій школі №11 та в школі №3.

Вищу освіту здобув в Івано-Франківську.

З 2014 року проходив навчання в підготовчих центрах батальйону «Азов». 19 грудня 2015 року підписав контракт з «Азовом» і з того часу не покидав місію захисника України, знаходився в зоні проведення АТО, ООС, а з 24 лютого 2022 року — на «Азовсталі».

«Зараз Андрій ще проходить реабілітацію, адже фізичне здоров’я значно похитнулося, але чотири місяці російського полону не змогли ні зламати, ні навіть надламати дух Героя. В серці тільки Перемога України і розплата за кожного воїна, який віддав своє життя у боротьбі», — пишуть на сторінці Стрийської міської ради.

Міський голова Олег Канівець вручив Герою відзнаку «За честь та мужність м. Стрий» та привітав дружину «азоця» Наталю та маму Оксану.

Нагадаємо, 29 жовтня Україна в рамках чергового обміну повернула додому 52-х полонених — офіцерів, медиків, сержантів та солдатів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності