Держбюджет-2023: скільки отримає Львівщина

Держбюджет-2023: скільки отримає Львівщина

У проєкті бюджету, схваленого до другого читання, збільшили видатки на ремонт доріг

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт державного бюджету на 2023 рік до другого читання. На забезпечення окремих видатків районних рад Львівщини заплановано виділити у наступному році 8,9 млн гривень.

Про це повідомляє LVIV.MEDIA із посиланням на проєкт бюджету, який опублікований на сайті ВРУ.

Йдеться про сім районних бюджетів Львівської області, яким заплановано виділити по 1,28 млн грн на виконання повноважень районних рад.

Окрім того, заплановано виділити обласному бюджету Львівщини 103,9 млн грн на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Варто зазначити, що в проєкті бюджету до другого читання збільшили на 2023 рік планові видатки на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг і вулиць. Так, у першому читанні у проєкт бюджету було закладено видатки в розмірі 669,8 млн грн, однак до другого читання Кабмін ухвалив затвердити видатки на 2023 рік у розмірі 791,5 млн гривень.

Нагадаємо, за 9 місяців 2022 року найбільше коштів із місцевих бюджетів Львівщини скерували на освітню галузь, соціальний захист, соціальне забезпечення населення та життєдіяльність житлово-комунальної служби області.

Упродовж цього року видатки місцевих бюджетів зросли на 2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та становлять 20,7 млрд грн (102 %).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності