На Львівщині затримали рецидивіста, який за 3 тисячі доларів допомагав ухилянту перетнути кордон

На Львівщині затримали рецидивіста, який за 3 тисячі доларів допомагав ухилянту перетнути кордон

Підозрюваного затримали «на гарячому» — під час отримання коштів

На Львівщині затримали зловмисника, який за 3000 доларів США обіцяв виготовити фальшиві документи для ухилянта, щоб той безперешкодно перетнути кордон. Підозрюваним виявився раніше судимий 30-річний львів’янин.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Як з’ясували правоохоронці, у жовтні підозрюваний взявся організувати переправлення через державний кордон України військовозобов’язаного громадянина України. Зловмисник зазначив, що може виготовити підроблені документи, які нададуть ухилянту можливість безперешкодно та легально перетнути державний кордон. Свої послуги 30-річний львів’янин оцінив у 3000 доларів США.

У четвер, 27 жовтня, підозрюваного затримали «на гарячому» — під час отримання коштів. Гроші, документи та інші речові докази, що підтверджують причетність зловмисника до цього злочину, вилучили правоохоронці.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування та вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, правоохоронці затримали двох мешканців Львівщини за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Також у Львові затримали очільницю одного з благодійних фондів та 37-річного мешканця Львова, які за винагороду обіцяли чоловікам призовного віку посприяти в отриманні медичних довідок для перетину кордону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності