• Головна
  • Новини Львівщини
  • У разі відсутності опалення на Львівщині розгорнуть пункти обігріву, планують розмістити близько 70 тисяч людей

У разі відсутності опалення на Львівщині розгорнуть пункти обігріву, планують розмістити близько 70 тисяч людей

У разі відсутності опалення на Львівщині розгорнуть пункти обігріву, планують розмістити близько 70 тисяч людей

У разі проблем з опаленням у регіоні на Львівщині функціонуватимуть стаціонарні пункти обігріву. А у випадку крайньої необхідності сили ДСНС розгорнуть мобільні пункти обігріву.

Про це повідомляє ДСНС Львівщини.

Пункти обігріву будуть розташовані у різних куточках області. За попередніми підрахунками, у них зможуть розмістити близько 70 тисяч людей.

Під вказані потреби будуть залучати об’єкти, як правило, соціальної інфраструктури, що вже частково обладнані та придатні для розміщення осіб, які будуть потребувати допомоги.

«Стаціонарний пункт обігріву повинен виконувати одночасно декілька функцій, зокрема, це укриття, обігрів населення, доступ до інтернету і, при необхідності, одержання першої медичної допомоги», — зазначив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

Ситуацію стосовно мобільних пунктів обігріву прояснив очільник ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

«Якщо буде необхідна допомога населенню, ми розгорнемо додаткові пункти обігріву. Будуть розгортатися намети, в яких буде резервне джерело живлення, буде чай і можливість зарядити телефон. Чому ці пункти називаються мобільними, бо можемо впродовж певного часу їх передислокувати туди, де це найбільш необхідно», — розповів Юрій Кагітін.

Нагадаємо, зараз в області працюють близько 130 стаціонарних пунктів обігріву в області, ще 40 мобільних пунктів нададуть партнери, і ще близько 80 може розгорнути ДСНС.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності