• Головна
  • Новини Львівщини
  • У Львові оголосили набір волонтерів, які надаватимуть медико-психологічну допомогу: як долучитись

У Львові оголосили набір волонтерів, які надаватимуть медико-психологічну допомогу: як долучитись

У Львові оголосили набір волонтерів, які надаватимуть медико-психологічну допомогу: як долучитись

З перших днів повномасштабної війни Львівський залізничний вокзал став прихистком для сотень тисяч людей

Десятки волонтерів надають допомогу усім, хто евакуйовується на Львівщину. Вони зустрічають евакуаційні потяги, інформують людей, де можна зупинитися, як отримати статус ВПО для соціальних виплат тощо. І зараз розпочався набір до команди медико-психологічної допомоги.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

На вокзалі волонтерять люди різних професій та різного віку: студенти, психологи, медики та навіть внутрішньо переміщені особи. Вони, як-ніхто інший знають, що відчувають люди, які приїхали у чуже для них місто. Добровольці працюють цілодобово, без відпусток та вихідних.

Водночас серед усіх евакуйованих найбільшу кількість складають люди з інвалідністю, пенсіонери. Прибувають також люди з домашніми тваринками. Спершу люди намагались виїхати до інших країн, здебільшого до Польщі. Проте зараз все частіше вони хочуть залишитись в України, аби невдовзі поїхати у рідні міста та села.

Зазначається, що долучитись до команди медико-психологічної допомоги запрошують усіх охочих. Стати волонтером можна, заповнивши анкету. На вокзалі вас зустрінуть після дзвінка за номером: 0680034014.

Крім того, для ВПО на залізничному вокзалі створили ще одну послугу. Завдяки анкеті, можна отримати юридичну, психологічну, медичну та гуманітарну допомогу від фахівців консультативно-координаційних центрів, що діють при районних військових адміністраціях області. Зареєструватися для отримання допомоги можна тут, або зателефонувавши за номером гарячої лінії 112.

Нагадаємо, у всіх районах Львівщини працюють консультативно-координаційні центри, у яких люди, які перебувають у кризових ситуаціях, можуть безкоштовно отримати допомогу психологів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності