• Головна
  • Новини Львівщини
  • Доступ до медицини матимуть жителі шести населених пунктів: на Стрийщині відкрили амбулаторію сімейної медицини

Доступ до медицини матимуть жителі шести населених пунктів: на Стрийщині відкрили амбулаторію сімейної медицини

Доступ до медицини матимуть жителі шести населених пунктів: на Стрийщині відкрили амбулаторію сімейної медицини

Амбулаторія побудована та оснащена відповідно до сучасних вимог — тут є все необхідне

У четвер, 27 жовтня, у селі Вільхівці Стрийського району Львівської області відкрили амбулаторію сімейної медицини. Доступ до фахової медичної допомоги поблизу дому тепер матимуть жителі шести населених пунктів, а це понад три тисячі людей.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Будівництво амбулаторії розпочали у 2018 році, а закінчили — цьогоріч. На це витратили понад 10 мільйонів гривень. Проєкт реалізували в межах державної програми «Доступна медицина» коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та за рахунок співфінансування з місцевого бюджету.

У приміщенні амбулаторії є реєстратура, хол, зона очікування, кімната для нарад, кабінети лікарів, стерилізаційна сестринська, кімната для персоналу, кімната для зберігання медичних матеріалів та інші. Також передбачена житлова площа для проживання двох лікарів.

Амбулаторія побудована та оснащена відповідно до сучасних вимог — тут є все необхідне. Наступний крок — надання якісного, кваліфікованого обслуговування. Приймати пацієнтів у закладі будуть 3 сімейні лікарі, в яких на сьогодні є найбільша кількість задекларованих пацієнтів на цій території. Водночас медичну допомогу тут надаватимуть всім за необхідності, незалежно від того, з яким лікарем укладені декларації. Ми будемо організовувати виїзди, консультативні заходи, вакцинувати дітей та дорослих. Тобто, щоразу вдосконалювати увесь процес надання медичних послуг

директорка Жидачівської комунальної лікарні Людмила Яремців

Нагадаємо, у Стрийській міській територіальній громаді тепер можна розрахуватись у громадському транспорті е-квитком «Socium». Це пластикова картка з безконтактним чіпом, завдяки якій можна оплатити проїзд безготівковим способом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності