У Дрогобицькому театрі модернізують систему опалення та відремонтують укриття

У Дрогобицькому театрі модернізують систему опалення та відремонтують укриття

Модернізацію системи опалення планують завершити упродовж трьох тижнів

У Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича модернізують систему опалення та відремонтують укриття.

Про це пише Львівська ОВА.

Вартість проєкту модернізації системи опалення сягає близько 3,7 млн грн, з яких понад 3,3 млн грн — вартість ремонтних робіт, 0,4 млн грн — оплата розроблення проєкту, технічного нагляду, експертизи. Кошти виділили з обласного бюджету.

За словами заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка, усі старі негерметичні чугунні батареї замінять на конвекторні обігрівачі, що дозволить економити споживання тепломережі. Окрім цього, встановлять погодозалежний програматор, який автоматично регулюватиме температуру залежно від температури навколишнього середовища.

Також у глядацькому залі встановлять систему кондиціонування, яка влітку охолоджуватиме повітря, а взимку допомагатиме в підігріві, тому що опалювати зал постійно немає потреби, а швидко нагріти його складно. Кондиціонери дозволять опалити зал за одну годину до вистави, і після вистави тепло ще буде зберігатися. Це все робиться заради економії

Іван Собко Іван Собко

Наразі розпочали ремонт системи вентиляції, проведення резервного освітлення. Очистили стіни і стелі, розібрали цементні покриття підлог, влаштували піщане покриття. На ремонтні роботи з обласного бюджету виділили понад 790 тис. гривень.

Довідково:

Від початку повномасштабного російського військового вторгнення колектив театру підтримував українських захисників. За період від 28 лютого до 24 березня працівники самостійно виготовили харчової продукції на суму 120 тис. грн, з них 85 тис. грн — кошти колективу, а решта 35 тис. грн — благодійні внески.

Шість працівників театру є членами добровольчого формування територіальної оборони міста Дрогобича, серед яких головний режисер театру Король О.В. У театрі знайшли прихисток 13 людей, також там є готові приміщення для тимчасового поселення 15 осіб. При потребі у театрі можуть прийняти ще більше людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності