• Головна
  • Новини Львівщини
  • Підготували техніку та протиожеледні матеріали: як готують автомобільні дороги Львівщини до зими

Підготували техніку та протиожеледні матеріали: як готують автомобільні дороги Львівщини до зими

Підготували техніку та протиожеледні матеріали: як готують автомобільні дороги Львівщини до зими

Львівщина активно готується до осінньо-зимового періоду, зокрема налагоджує умови для безпечного пересування транспорту

В області вже підготували 188 одиниць дорожньої техніки. Йдеться про піскорозкидачі, солерозподілювачі, навантажувальну техніку, бульдозери, автогрейдери, роторні снігоочищувачі, трактори та інші машини. Також підрядники активно заготовлюють протиожеледні матеріали.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Служба автомобільних доріг спільно з Управлінням патрульної поліції у Львівській області визначили стоянки для відстою автомобільного транспорту в придорожній інфраструктурі при ускладненні погодних умов. Всього на дорогах державного значення Львівської області є 51 стоянка на 1112 вантажних або 2407 легкових транспортних засобів.

Зараз ми удосконалюємо певні аспекти: готуємо техніку, налагоджуємо доступ до камер на дорогах — тому готові боротись із усіма викликами, які виникають в умовах російсько-української війни. Зазначу, що водіям також варто вчасно підготувати свої автомобілі до зимового періоду

заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко

Водночас, роботу дорожньої техніки відслідковуватимуть за допомогою системи GPS, що дасть можливість у реальному часі моніторити роботу та, за необхідності, оперативно перенаправляти техніку.

Також використовуються камери відеоспостереження. Це дозволяє попередити можливе виникнення непередбачуваних наслідків у зимовий період. Загалом, служба автодоріг Львівщини має доступ до 83 камер відеоспостереження, які розташовані на автомобільних дорогах державного значення.

Крім того, вже налагоджено алгоритм дій для пропуску автомобілів із сусідніми областями під час складних погодних умов.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі дали прогноз, якою буде зима 2022-2023. Детальніше із цим прогнозом можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності