На Львівщині нетверезий чоловік викликав поліцію, бо йому привиділось вбивство

На Львівщині нетверезий чоловік викликав поліцію, бо йому привиділось вбивство

Від початку року поліцейські Львівщини склали 3855 адмінпротоколів за неправдиві виклики спецслужб

У понеділок, 17 жовтня, у Новому Роздолі, що на Львівщині, поліцейські отримали повідомлення про скоєне вбивство. Але коли вони приїхали, то виявилося, що це був фальшивий виклик.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

На оперативну лінію «102» о 10:15 надійшло анонімне повідомлення про те, що в одному з приватних будинків на вулиці Степана Бандери у Новому Роздолі сталось вбивство. Туди одразу ж вирушили слідчо-оперативна група та співробітники інших служб Стрийського районного управління поліції. Втім, факт вбивства не підтвердився.

Натомість правоохоронці встановили особу аноніма, який надав неправдиве повідомлення. Ним виявився 42-річний місцевий житель, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. На нього складено адміністративний протокол за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом же від початку року поліцейські Львівщини склали 3855 адмінпротоколів за неправдиві виклики спецслужб. Правоохоронці застерігають: переважно неправдиві виклики стосуються фактів домашнього насильства. Наприклад, люди телефонують на оперативну лінію «102», повідомляють про те, що їх родич вчиняє конфлікт або навіть бійку, а коли на місце події приїжджають поліцейські, заявляють, що конфлікт вичерпано, відмовляються писати заяву щодо кривдника або взагалі повідомляють, що нічого такого не було.

Ще одним прикладом є ситуації, коли надходять скарги на порушення публічного порядку, режиму тиші, правил перебування у громадських місцях (розпивання алкогольних напоїв, нецензурна лайка і таке інше) тощо. Коли на місце прибувають поліцейські, заявники відмовляються від своїх слів.

Поліцейські та працівники спеціальних служб зазначають, що витрачають час, виїжджаючи на хибний чи неправдивий виклик, хоча в цей момент хтось дійсно може конче потребувати їх допомоги. Тож правоохоронці закликають громадян — перш ніж повідомляти на оперативну лінію про такі випадки, переконайтеся у їх достовірності.

У поліції додали, що завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу, поліції, бригади екстреної медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань тягне за собою накладення штрафу від 850 до 3400 гривень.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності