Безкоштовна психологічна допомога на Львівщині: куди можна звернутись

Безкоштовна психологічна допомога на Львівщині: куди можна звернутись

У всіх районах Львівщини працюють консультативно-координаційні центри, у яких люди, які перебувають у кризових ситуаціях, можуть безкоштовно отримати допомогу психологів.

Для цього необхідно зателефонувати на Гарячу лінію Львівської області за номером 112. Оператори нададуть інформацію про адресу та номер телефону консультативно-координаційного центру у вашому районі.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

З початку повномасштабної війни Львівська ОВА спільно з партнерами та волонтерами подбала, щоб психологи допомагали всім, хто цього потребує, на Головному залізничному вокзалі Львова. Насамперед мова про людей, які приїхали з епіцентрів бойових дій.

Натомість сім’ї захисників можуть отримати консультацію психолога в Офісі підтримки родин військовослужбовців. Він працює у Львові, на вулиці Коперника, 17. Дзвонити можна цілодобово за контактним номером телефону: +38 068 260 68 15. Всю цю допомогу на Львівщині надають безплатно.

Якщо ж у вас нема можливості звернутися до психолога, то є декілька порад від фахівців, які допоможуть опанувати себе і діяти з холодним розумом:

  1. Подбайте про фізичну безпеку – свою та своїх близьких. Якщо лунає сигнал тривоги, йдіть в укриття. Візьміть зі собою воду, їжу, теплий одяг, ліхтарик, свічки, сірники, повербанк, заряджений телефон, радіо на батарейках. Також прихопіть предмети, які вас заспокоюють. Діти, наприклад, можуть взяти улюблену іграшку.
  2. Випишіть на аркуші паперу основні номери телефонів, які вам потрібні, – рідних, друзів, лікаря, – і носіть їх зі собою. Ви зможете додзвонитися до близьких, якщо у вас не буде мобільного зв‘язку, але він буде в когось іншого. Аналогічні списки + ІПБ та адресу напишіть і покладіть в кишеню дитині.
  3. Робіть вправи для зниження стресу – дихальні, фізичні, коротку медитацію, майндфулнес, вправи для розслаблення м'язів тощо.
  4. Підтримуйте себе та оточуючих. Коли ми підтримуємо інших, психологічно легше стає і нам. Сфокусуйте увагу на тому, що ви можете робити тут і тепер.
  5. Дозвольте собі проявляти емоції та просити про підтримку.
  6. Черпайте новини з достовірних та перевірених джерел – офіційні сторінки вищих органів влади, сторінки органів місцевої влади, ЗМІ, які дотримуються стандартів журналістики. У жодному разі не довіряйте інформації, яка подається надмірно емоційно і після якої у вас виникає відчуття, що «це кінець». Також не вірте тим новинам, у яких нема посилання на надійне джерело.

Подбайте про своє психічне здоров’я. Нам ще відбудовувати велику європейську країну – країну вільних, мужніх та мудрих людей

голова Львівської ОВА Максим Козицький голова Львівської ОВА Максим Козицький

Нагадаємо, львівські поліцейські нагадали, що таке булінг та куди потрібно звертатися по допомогу. Ознайомитись із цим можна за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності