На Львівщині двоє злочинців, втікаючи з в’язниці, намагалися вбити поліцейського

Один із чоловіків був засуджений за розбій та сексуальне насильство, а інший — за незаконне виробництво та виготовлення наркотиків

У Миколаївському районі двоє засуджених втекли від відбування покарання та намагалися вбити поліцейського, який їх виявив.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів справи № 443/108/20.

Встановлено, що один зі злочинців був засуджений у 2017 років на 5 років позбавлення волі за сексуальне насильство та розбій. Другий злочинець був засуджений у 2018 році на 3 роки 6 місяців позбавлення волі за незаконне виробництво та виготовлення наркотиків. Обоє відбували покарання у Миколаївській виправній колонії.

У червні 2019 році обох чоловіків направили відбувати покарання у дільниці соціальної реабілітації установи до праці на ТзОВ «Львівський сад», звідки вони 3 вересня і втекли.

Вже наступного дня, 4 вересня, чоловіків поблизу пішохідного моста через річку Стрий виявив поліцейський-водій Жидачівського відділення поліції.

Бувши ознайомлений з орієнтуванням про розшук двох засуджених, він підійшов до чоловіків, аби з’ясувати їх особисті дані та провести у відділення поліції.

Однак один зі зловмисників завдав поліцейському один удар ножем у грудну клітку, однак без проникнення. Між чоловіками почалася боротьба, в ході якої злочинець намагався просунути ніж у грудну клітку поліцейського. В цей час на місце події прибули працівники поліції, які затримали обвинувачених.

У суді зловмисники визнали свою вину у скоєному. Зловмисник, який завдав удару поліцейському, пояснив, що зробив це через напад страху, оскільки, за його словами, чоловік не представився працівником поліції. Ніж зловмисник знайшов напередодні у закинутій будівлі.

Ще один зловмисник, який втік разом із засудженим, пояснив, що будь-яких попередніх домовленостей щодо нанесення тілесних ушкоджень або вбивства між ним та іншим втікачем не було. Зокрема, коли підбігли правоохоронці, він стояв на місці та нікуди не втікав.

Враховуючи всі обставини, суд визнав винним зловмисника, який напав з ножем на поліцейського, у втечі з місця позбавлення волі та за умисне легке тілесне ушкодження. Чоловіка покарали позбавленням волі на 6 років.

Другого злочинця визнали винним лише у втечі з місця позбавлення волі та призначили покарання у виді 5-ти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності