На Львівщині за тиждень три людини отруїлися грибами

Загалом цього осіннього сезону на Львівщині зареєстрували 6 випадків отруєння грибами

За минулий тиждень на Львівщині зафіксували три випадки отруєння грибами. Від отруєння постраждав один львів’янин та дві мешканки Яворова.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

25-річна і 59-річна мешканки Яворова звернулися по медичну допомогу після того, як з'їли лісові печериці. Жінки розповіли, що варили гриби не менше 10-ти хвилин. Медики оцінили стан пацієнток як середньої важкості.

Ще один пацієнт, 68-річний львів'янин, розповів, що симптоми отруєння відчув після того, як з'їв підсмажені гливи. За його словами, гриби перед споживанням він не варив. До медзакладу потрапив у легкому стані.

Зазначається, що після надання допомоги усі пацієнти виписані з лікарні.

Аби запобігти отруєнням грибами, рекомендується купувати гриби у відведених для їх продажу місцях, уникати стихійних ринків. Також не збирати невідомих грибів та не куштувати сирих грибів на смак.

Серед основних симптомів отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності. Такі ознаки отруєння можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.

Першочергово потрібно знати, якими саме грибами людина отруїлася. Необхідно негайно викликати швидку, а до її приїзду потерпілому варто давати пити багато рідини разом зі сорбентами. Після надання первинної допомоги дайте випити потерпілому міцний чай, каву, або злегка підсолену воду. Також з'ясуйте, хто вживав разом із постраждалим гриби, та проведіть ті самі профілактичні заходи.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало, що  треба знати під час збору грибів та які з них небезпечні. Так, не варто ходити до лісу по гриби самим. Окрім того, слід не брати до рук гриби, у яких не впевнені.

Звертайте увагу на колір гриба. Хоч у цьому правилі і є винятки, проте гриби яскравого забарвлення, як правило, отруйні. Усі зібрані гриби піддавайте термічній обробці та мийте.

Про те, які гриби є отруйними, читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності