На Червоноградщині перевірили перевізників на наявність російськомовного контенту

На Червоноградщині перевірили перевізників на наявність російськомовного контенту

Також у громадському транспорті розмістили листівки, що свідчать про відмову від російськомовного контенту

На Червоноградщині провели роз’яснювальну роботу серед місцевих перевізників щодо дотримання мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

До міжвідомчої робочої групи ввійшли представники Червоноградської районної військової адміністрації. Інспектори перевірили водіїв компаній ТзОВ «Авто-Лайн» та «АвтоТрансСервіс», які здійснюють міські та міжміські перевезення у Червоноградському районі. Попри заборонений музичний російськомовний контент, члени робочої групи звернули увагу на важливість обслуговування пасажирів виключно українською мовою.

«Зважаючи на велику кількість внутрішньо переміщених осіб у нашому районі, ми маємо допомогти їм інтегруватися в україномовний простір – обслуговувати українською. Мова – це питання нашої ідентичності та національної безпеки. Маємо це визнати і прийняти. Сьогодні мова – ще одна наша зброя проти рашистських загарбників», – зазначили інспектори.

Крім цього, у громадському транспорті розмістили листівки «На Львівщині встановлено мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту» та наліпки «Територія вільна від російськомовного культурного продукту».

Додамо, що рішення №745 Львівської облради про введення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту затвердили у вересні 2018 року.

Нагадаємо, влітку інспектори провели роз’яснювальну роботу серед власників, адміністративного персоналу та працівників закладів Сихівського району міста Львова. Такі заходи мають застерегти власників закладів, де бувають мешканці та гості міста, від використання російськомовного контенту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності