Податковий скандал: Козицький повідомив про 380 млн грн незаконних відшкодувань ПДВ на Львівщині

У Львівській області незаконно відшкодували 380 млн грн ПДВ

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що після перевірки вдалось встановити, що на Львівщині компаніям незаконно відшкодували 380 млн податку на додану вартість.

Про це він написав у своєму Telegrm-каналі.

Голова Львівської ОВА повідомив, що Бюро економічної безпеки України проаналізували заявки підприємств на відшкодування ПДВ та виявило порушень на 1,3 мільярди гривень. 380 мільйонів гривень з цієї суми – це незаконні відшкодування у Львівській області.

Фахівці БЕБ оглянули юридичні адреси, офіси та складські приміщення компаній, заявки на відшкодування яких викликали сумніви. Встановили відсутність фінансово-господарської діяльності понад 50 підприємств, половина з них зареєстровані у Львівській області

голова Львівської ОВА Максим Козицький голова Львівської ОВА Максим Козицький

Він наголосив, що відбулась зустріч щодо ситуації з відшкодуванням ПДВ та блокуванням податкових накладних суб’єктам господарювання Львівської області.

Цього разу у зустрічі взяли участь представники Головного управління ДПС у Львівській області та представники підприємств, яким через незрозумілі причини ще зі січня не відшкодовують або затягують відшкодування податку на додану вартість попри те, що усі перевірки вони пройшли. Тим часом деякі компанії зі сумнівною репутацією отримають відшкодування регулярно і за більш пізній період

голова Львівської ОВА Максим Козицький голова Львівської ОВА Максим Козицький

Максим Козицький звинуватив Головне управління ДПС у Львівській області в недобросовісній роботі, через що страждає бізнес. Він наголосив, що через позицію податкової частина підприємств змушена скорочувати свій штат.

Позиція Львівської ОВА залишається незмінною: процедура відшкодування ПДВ має бути прозорою та зрозумілою. Просимо Міністерство фінансів та Кабінет Міністрів звернути увагу на цю ситуацію

голова Львівської ОВА Максим Козицький голова Львівської ОВА Максим Козицький

Нагадаємо, у Львові низка громадських організацій може бути причетна до діяльності конвертаційних центрів, у яких відмиваються гроші. Їх можуть очолювати підставні особи, місце реєстрації яких таке ж, як і власників та бенефіціарів.

Додамо, на Львівщині кілька місяців не вщухають скандали з відшкодуванням податку на додану вартість (ПДВ) Головного Управління ДПС у Львівській області, яке очолює Андрій Щербак. Публікації у ЗМІ доводили, що десятки мільйонів гривень відшкодовані компаніям з можливими ознаками фіктивності. Ба більше, також через громадські організації відмиваються великі суми. Їх також можуть очолювати підставні особи – навіть безхатьки, а їх адреси та власники часто пов’язані між собою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності