Портрети із медичних бинтів: у Будинку воїна відкрили виставку картин у техніці "ганчбинт"

Портрети із медичних бинтів: у Будинку воїна відкрили виставку картин у техніці "ганчбинт"

Експозиція складається з двох частин: "війна" і "мир"

У комунальному закладі Львівської обласної ради "Будинок воїна" сьогодні, 5 жовтня, відкрилася виставка унікальних портретів. Художниця Наталя Бугайова-Гуменюк створює портрети не на малярському полотні, а використовуючи унікальну техніку "ганчбинт" — малює на бинтах.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної ради у Facebook.

Експозиція складається з двох частин: "війна" і "мир".

"Бинт — матеріал цікавий і вимагає великої обережності під час праці. Адже прозорість бинта, його спроможність дати глибину відкриває простір для творчості. Це текстиль, але разом з тим, бинт має лінії, які переплітаються і створюють додатковий об’єм. Крім того, бинт зараз став дуже символічним матеріалом. Його призначення — сприяти загоєнню", — зауважила Наталія Бугайова-Гуменюк.

Художниця розповіла, що перші свої роботи в цій техніці створила під час пандемії. Згодом їй хотілося відтворити портрети вольових людей. Вона шукала фотографії в соціальних мережах і намагалася перенести зображення "людей із характером" на свої полотна.

Так з’явилися портрети Левка Скопа, Тараса Шевченка, козаків, а згодом і полонених азовців — "Пташки", "Волини" та Михайла Діанова.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності