Незаконно рубали та продавали ліс: на Львівщині судитимуть учасників злочинної групи

Незаконно рубали та продавали ліс: на Львівщині судитимуть учасників злочинної групи

На Львівщині злочинна група займалася незаконною вирубкою та збутом лісу. Незабаром організатора та чотирьох учасників групи судитимуть.

Про це 5 жовтня повідомляє поліція Львівської області.

Зловмисники, троє мешканців Волинської області та двоє жителів Львівської області, завдали шкоди на суму понад 156 тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, 44-річний мешканець Волинської області розробив план незаконної вирубки дубів на території Львівської області. До злочину він залучив чотирьох спільників. Чоловік  керував діяльністю групи, організовував незаконні вирубки дерев, їх перевезення та зберігання, розподіляв між членами групи гроші.

"Інші учасники групи різали незаконно зрубані дерева на колоди, завантажували їх на "КамАЗ", перевозили та забезпечували їх зберігання на території приватного підприємства тощо", — розповідають у поліції.

Там додають, що наразі слідчі повідомили організатору та чотирьом учасникам групи про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 – ч. 4 ст. 246 (організація та здійснення організованою злочинною групою незаконної порубки, перевезення, зберігання, збуту лісу) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 – ч. 2 ст. 246 (замах на організацію та вчинення організованою групою незаконної порубки, перевезення, зберігання, збуту лісу) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — позбавленням волі на строк від п’яти до семи років. Наразі досудове розслідування завершене, а обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності