• Головна
  • Новини Львівщини
  • Кожна шоста ДТП — з потерпілими: скільки нетверезих водіїв на Львівщині притягнули до відповідальності

Кожна шоста ДТП — з потерпілими: скільки нетверезих водіїв на Львівщині притягнули до відповідальності

Кожна шоста ДТП — з потерпілими: скільки нетверезих водіїв на Львівщині притягнули до відповідальності

Правоохоронці вкотре закликають водіїв неухильно дотримуватися вимог ПДР та у жодному разі не кермувати напідпитку

За 9 місяців 2022 року поліцейські Львівщини виявили та притягнули до відповідальності 6749 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. З них 244 спіймали повторно протягом року.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Крім того, за вказаний період на території Львівської області сталося 207 ДТП за участю нетверезих водіїв, з них 35 — з потерпілими. У цих ДТП загинули 2 особи та 52 — травмувалися.

На всіх порушників складено протоколи за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас, правоохоронці вкотре закликають водіїв неухильно дотримуватися вимог ПДР та у жодному разі не кермувати напідпитку. За це передбачено штраф у розмірі від однієї до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування та конфіскацією транспортного засобу.

“Будьте відповідальними учасниками дорожнього руху, бережіть здоров’я та життя — своє та інших”, — наголошують поліцейські.

Нагадаємо, впродовж 1-2 жовтня львівські патрульні зафіксували дві ДТП, винуватцями яких були нетверезі водії.

Додамо, у Львові на одному з блокпостів патрульні затримали нетверезого водія. Чоловік запропонував правоохоронцям хабар, аби уникнути відповідальності.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності