Опалювальний сезон на Львівщині: чи зміниться ціна доставки газу

Опалювальний сезон на Львівщині: чи зміниться ціна доставки газу

Невдовзі на Львівщині розпочнеться опалювальний сезон. У цей період суттєво збільшаться витрати природного газу. Втім плата за його доставку залишиться незмінною — 2,028 грн з ПДВ.

Про це повідомив технічний директор ПАТ “Львівгаз” Олександр Ганжа.

Він зазначив, що ціни не зміняться через те, що в Україні зараз діє воєнний стан.

“Наразі в Україні діє мараторій на підняття цін на тарифи комунальних послуг, тож ціна доставки газу зараз не зміниться. Він діє протягом воєнного стану та 6 місяців після його закінчення”, — сказав Олександр Ганжа.

Водночас, в ПАТ “Львівгаз” зазначають, що у них багато абонентів, які загалом боргують понад 370 мільйонів гривень.

“Зараз є велика кількість боргів. Загалом це сума у майже 370 млн грн. Найбільше боргує категорія комунальних теплоенергетиків. Відсоток розрахунків там складає лише 55%. Тоді як львівські тепловики боргують понад 90% загальної кількості боргів тепловиків усієї Львівської області”, — сказав комерційний директор ПАТ “Львівгаз” Олег Вінцюк.

Зазначається, що підприємство наразі забезпечує подачу газу для 860 тисяч абонентів у Львівській області. Все функціонує завдяки газорозподільчій мережі, яка складає 25 тисяч кілометрів газопроводів. Також це 4,5 тисячі газорозподільних пунктів, які забезпечують пониження тиску газу, 1900 станцій катодного захисту, які захищають труби від технічної корозії, та багато інших засобів, які застосовуються для функціонування системи газопостачання.

Нагадаємо, опалювальний сезон на Львівщині розпочнеться, коли три дні поспіль середньодобова температура становитиме не більше 8 градусів тепла.

Додамо, за останні 2 роки добовий видобуток блакитного палива на одному з газових родовищ на Львівщині зріс на 26%.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності