• Головна
  • Новини Львівщини
  • Школи Львівщини налагоджують офлайн-навчання в умовах війни: скільки закладів працюють дистанційно

Школи Львівщини налагоджують офлайн-навчання в умовах війни: скільки закладів працюють дистанційно

Школи Львівщини налагоджують офлайн-навчання в умовах війни: скільки закладів працюють дистанційно

Вчителі та учні звикають до нових навчальних реалій, зокрема до роботи під час повітряних тривог

Зі 1112 шкіл Львівщини у 706 забезпечили очне навчання, у 394 — змішаний формат. Решта шкіл навчаються дистанційно.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

За його словами, зараз дистанційно навчаються учні приблизно 30 освітніх закладів.

“Ми обладнали ті укриття, які були у школах до початку повномасштабного вторгнення. Частина громад будувала укриття, частина шукала щось відповідне поруч з навчальним закладом. У випадках, коли у школі не було укриття, громада, батьки, вчителі спільно вирішували це питання та збудували його впродовж літа належим чином. Дуже багато залежить від того, наскільки консолідованою є громада”, — сказав Олег Паска.

Він також розповів про те, як вчителі та учні звикають до нових навчальних реалій, зокрема до роботи під час повітряних тривог.

“Ми, перш за все, налагоджуємо роботу психологічних служб, шкільних психологів. Спеціалісти проводять відповідні тренінги ще інтенсивніше, їм допомагають ізраїльські експерти, діляться власним досвідом. Українські психологи постійно консультують вчителів та учнів для того, щоб створити комфортну атмосферу в кожному закладі освіти, зменшити кількість стресу під час повітряних тривог”, — зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА.

Він додав, що на початку повномасштабної війни з області виїхали понад 30 тисяч учнів та понад тисяча вчителів. Втім, майже 80% педагогів вже повернулися, тоді як за кордоном залишилось 287. Більшість учнів також повернулась, щоб навчатись в Україні. Крім того, приблизно 7 тисяч ВПО зараз здобувають освіту на Львівщині.  Загалом, зараз в області навчається 281 тисяча учнів, а забезпечують освітній процес 32 тисячі вчителів.

Серед наступних викликів для всієї освітньої системи виділяється опалювальний сезон.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності