Волонтер виїжджав за паспортом Румунії: його судили і винесли вирок

Волонтер виїжджав за паспортом Румунії: його судили і винесли вирок

Старосамбірський районний суд Львівської області звільнив від покарання українця, який хотів виїхати з України із румунським паспортом.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів справи № 455/1236/22.

Встановлено, що чоловік намагався виїхати з України 17 вересня через пункт пропуску "Смільниця — Кросценко". Для перевірки документів він пред’явив закордонний паспорт Румунії. Однак під час перевірки виявилось, що чоловік є громадянином України, що підтверджується витягом з Державної міграційної служби України.

Власне, відповідно до Закону України "Про громадянство України" у правових відносинах Україною визнається лише громадянство України. Тобто, чоловік здійснив спробу незаконного перетинання державного кордону України без відповідних документів.

У судове засідання обвинувачений не з’явився, але він подав заяву до суду, в якій просив розглядати справу за його відсутності. Також він визнав свою вину у вчиненому правопорушенні.

Окрім того, чоловік зазначив, що з початку вторгнення росії в Україну займається волонтерською діяльністю, збирає кошти в Лондоні, закуповує автомобілі і військову амуніцію, які доставляє в Україну на потреби ЗСУ.

За скоєне правопорушення в Україні передбачено покарання за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП у виді накладення штрафу від 40 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Однак суд вирішив обмежитись усним зауваженням, звільнивши чоловіка від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, у зв’язку із малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності