• Головна
  • Новини Львівщини
  • На фронті загинув начальник служби зв’язків з громадськістю львівських десантників Юрій Лелявський

На фронті загинув начальник служби зв’язків з громадськістю львівських десантників Юрій Лелявський

На фронті загинув начальник служби зв’язків з громадськістю львівських десантників Юрій Лелявський

Юрій Лелявський був професійним журналістом

Під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу 28 вересня загинув начальник служби зв’язків з громадськістю львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади капітан Юрій Лелявський.

Про це 3 жовтня повідомило командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Юрій Лелявський був професійним журналістом. У цивільному житті він багато років працював у різних виданнях та на загальнонаціональних телеканалах. У 2014-15 роках Юрій висвітлював події на сході України, за що був незаконно захоплений у полон проросійськими бойовиками самопроголошеної республіки.

"Розуміючи важливість інформаційної війни, Юрій Миколайович, будучи офіцером запасу, призвався до лав Збройних Сил України. Він обіймав посади начальника пресслужби та служби зв’язків з громадськістю 10-ї гірсько-штурмової бригади та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ", — розповідають у командуванні.

Там додають, що широкомасштабну збройну агресію росії проти України капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина.

"Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів. Неодноразово Юрій здійснював зйомку бойової роботи десантно-штурмових, артилерійських, інженерно-саперних підрозділів, по декілька діб виконував завдання пліч-о-пліч з десантниками. За це його поважали в бригаді, а дані матеріали неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ", — діляться десантники.

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, 80-та окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ та всі офіцери органів зв’язків з громадськістю окремого роду військ висловлюють співчуття рідним та близьким загиблого капітана Юрія Лелявського.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності