У Дрогобичі суд звільнив від покарання затриманого під наркотиками водія

У Дрогобичі суд звільнив від покарання затриманого під наркотиками водія

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області не побачив складу адмінпорушення у водія, якого правоохоронці затримали у стані наркотичного сп'яніння.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів справи № 442/3480/22.

Встановлено, що вдень 17 червня патрульні зупинили на вул. Трускавецькій автомобіль Renault, водій якого був у стані наркотичного сп’яніння.

Стан чоловіка підтверджується медичним оглядом, який проводився у Дрогобицькій міській лікарні.

14 вересня до суду від захисника обвинуваченого надійшло клопотання про закриття провадження у справі. Зокрема, водій не згідний із протоколом про адміністративне правопорушення та свою вину не визнає.

Також захисник звернув увагу на те, що огляд правоохоронцями проводився без залучення свідків та без відеофіксації.

"Матеріали справи не містять жодного доказу, які підтверджують факт керування обвинуваченим транспортним засобом за обставин, викладених в протоколі. На підставі вищенаведеного просить закрити справу про притягнення до адміністративної відповідальності обвинуваченого за правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП, у зв`язку із відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення", — йдеться у постанові суду.

Також зазначається, що під час огляду поліцейські повинні застосовувати технічні записи відеозапису, у разі неможливості застосування таких засобів огляд повинен проводитися у присутності двох свідків.

Суд визнав недійсним огляд особи на стан сп’яніння. Зокрема, матеріали справи не містять жодного відеозапису, як того вимагає закон під час здійснення поліцейським огляду водія на стан наркотичного сп`яніння.

Враховуючи вищезазначені обставини, суд постановив закрити провадження у зв`язку з відсутністю у діях водія складу адміністративного правопорушення.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності