На Львівщину евакуювали понад 30 дітей з Запорізької області

На Львівщину евакуювали понад 30 дітей з Запорізької області

Загалом у 18 закладах Львівської області перебуває 488 дітей

У п’ятницю, 30 вересня, до Львова прибули 33 дитини, які є вихованцями одного із закладів Запорізької області. Разом з дітьми приїхали також їхні супроводжувачі.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Евакуйовані діти дошкільного віку – від 3 до 17 років. Їх розселили в закладах для дітей у Львівській області.

Загалом, станом на сьогодні, у 18 закладах Львівської області перебуває 488 дітей (внутрішньо переміщені особи в складі організованих груп закладів), з них 232 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування. Серед них, як немовлята, так і діти старшого шкільного віку, яких евакуювали з Донецької, Луганської, Харківської, Київської, Чернігівської, Запорізької, Миколаївської та Сумської областей.

“Також на території області перебуває 9 дитячих будинків сімейного типу та 6 прийомних сімей (83 дитини), які прибули із зони проведення бойових дій”, - розповів начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Зазначається, що дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї розміщені в Самбірському, Стрийському, Червоноградському, Львівському районах та у місті Львів.

Нагадаємо, до Дня усиновлення в Україні LVIV.MEDIA поспілкувалося з начальником служби у справах дітей Львівської ОВА Володимиром Лисом про те, скільки дітей у Львівській області потребують усиновлення та як взяти дитину у родину.

Додамо, починаючи з 2012 року, у Львові щорічно на облік потрапляє в середньому понад 90 дітей, які потребують опіки та піклування. Втім, з початку повномасштабного вторгнення рф кількість дітей, які потребують влаштування у сімейні форми виховання, лише зростає.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності