• Головна
  • Новини Львівщини
  • Рятувальники Львівщини отримали засоби індивідуального захисту від хімічного та радіаційного забруднень

Рятувальники Львівщини отримали засоби індивідуального захисту від хімічного та радіаційного забруднень

Рятувальники Львівщини отримали засоби індивідуального захисту від хімічного та радіаційного забруднень

Загальна кількість засобів — 98 одиниць

Сьогодні, 28 вересня, рятувальники ГУ ДСНС України у Львівській області отримали від громадської організації "Ukraine and Ukrainians Abroad" нові сучасні засоби індивідуального захисту.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Загальна кількість цих засобів становить 98 одиниць. Рятувальники можуть використовувати їх під час хімічного та радіаційного забруднень.

Отримане оснащення дасть змогу покращити боєздатність підрозділів ДСНС стосовно реагування на можливі надзвичайні ситуації з небезпечними хімічними, радіоактивними речовинами.

"Ці засоби індивідуального захисту підуть на озброєння групі радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області та частина буде передана нашим колегам на сході України", — зауважили у ГУ ДСНС України у Львівській області.

Нагадаємо, У МОЗ розповіли, які препарати приймати у випадку радіаційної небезпеки. А у тимчасово окупований Енергодар доставили 25 тисяч таблеток калію йодиду — препарату, що здатен захистити щитовидну залозу в разі забруднення місцевості внаслідок аварії на атомних реакторах.

Додаток “Повітряна тривога” відтепер попереджатиме також і про хімічну та радіаційну небезпеку.

А “Нова пошта” у співпраці з ДСНС України почала розроблення роботів-саперів: це буде перший український робот-сапер для розмінування водойм, а інший вид — для суші.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності