• Головна
  • Новини Львівщини
  • Голова Львівщини вакцинувався та закликав мешканців області також перевірити свої календарі щеплень

Голова Львівщини вакцинувався та закликав мешканців області також перевірити свої календарі щеплень

Голова Львівщини вакцинувався та закликав мешканців області також перевірити свої календарі щеплень

У середу, 28 вересня, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький отримав бустерну дозу вакцини проти COVID-19 та щепився від дифтерії, правця і кашлюка. Він також закликам мешканців Львівщини вакцинуватися, щоб вберегти себе від важких наслідків хвороб.

Як зазначив Максим Козицький під час вакцинації, щеплення дозволяє виробити колективний імунітет, тобто захистити себе і тих, кому не можна вакцинуватися через протипоказання.

"Закликаю усіх жителів Львівщини заглянути у свої календарі щеплень і перевірити, коли востаннє ви вакцинувалися від дифтерії, правця та кашлюка. Доросла людина повинна робити це раз на десять років. Прошу поставитись до цього вкрай серйозно, зважаючи ще й на те, що днями в області у дитячому інтернаті зафіксували спалах дифтерії", — наголосив Максим Козицький.

Голова області також додав, що більшість щеплень на Львівщині можна отримати безкоштовно.

Крім того, у коментарі LVIV.MEDIA Максим Козицький зауважив, що наразі в області вводити карантинні обмеження не планують. Однак, якщо ситуація з кількістю хворих не покращиться, карантин в області можуть ввести.

“Минулого року обстежували до 4,5 тисяч людей у день. Зараз немає стрімкого зростання випадків коронавірусу, але зростання є. Якщо ж вакцинацію не проводити, то, звичайно, ця ситуація може повторитися”, — акцентував Максим Козицький.

Разом з тим, за його словами, змушувати вакцинуватися людей бустерною дозою наразі не планують, однак все може змінитися у залежності від епідемічної ситуації.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності