До лікарень Львівщини надійшло 297 одиниць медичного обладнання — Віктор Ляшко

До лікарень Львівщини надійшло 297 одиниць медичного обладнання — Віктор Ляшко

Упродовж року на Львівщину прибуло 62 автомобілі швидкої медичної допомоги

Від початку року лікарні Львівщини отримали 16 кисневих станцій та критично важливе обладнання.

Про це міністр охорони здоров’я України повідомив під час робочої поїздки на Львівщину, пишуть на сторінці Міністерства охорони здоров’я України.

За словами Віктора Ляшка, до області впродовж року надійшло 62 автомобілі швидкої медичної допомоги, 1 ангіограф, 4 анестезіологічні апарати, 18 апаратів вакуумної терапії ран, 2 електрохірургічні та 2 рентгенівські пересувні апарати, 5 апаратів рентгенівських стаціонарних, 22 УЗД-апарати, 3 електрокардіографи, 48 капнографів, 4 манекени, 20 моніторів пацієнта та лабораторне обладнання.

"Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами допомагає власникам лікарень, органам місцевого самоврядування покращувати матеріально-технічну базу медзакладів. За допомогою коштів державного бюджету, проєктів Світового банку, Глобального фонду й коштів рахунку UNITED24 було закуплено значну частину обладнання для лікарень різних регіонів України. Усі наші лікарі повинні бути забезпечені всім необхідним для надання належної відповіді на виклики в системі, що спровокувало повномасштабне вторгнення росії в Україну", — зазначив Віктор Ляшко.

Також Віктор Ляшко наголосив, що керівництво кожного медзакладу мусить докладати максимум зусиль, щоб обладнання було змонтоване та введене в експлуатацію у найкоротші терміни та почало рятувати життя й здоров’я українців. Адже його головна мета — забезпечення якісної діагностики та лікування пацієнтів.

Загалом від початку повномасштабної війни до лікарень Львівської області вже доставлено й розподілено понад 297 одиниць медичного обладнання та приладів.

На сьогодні у Львівській області є 13 медичних закладів, де пацієнти можуть отримати послуги з лікування інсультів та інфарктів.

Цього року МОЗ разом із ДП "Медзакупівлі України" встановили сучасне ангіографічне обладнання на Львівщині. Таке обладнання дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначає місце звуження, закупорювання або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі, поширення пухлинного процесу та інші процеси й хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається.

Також ангіограф допомагає кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда. Лікарні постійно отримують сучасне обладнання. А це дозволяє оперативно та достовірно діагностувати захворювання серцево-судинної системи людини та покращити надання спеціалізованої допомоги пацієнтам.

Нагадаємо, на Львівщині чотири дитячі лікарні отримали від волонтерів з Нідерландів набори спеціальних апаратів — інфузійних шприцевих помп, інфузоматів. Зазначається, що медичне обладнання передала фундація “Українці в Нідерландах — Oekraïners in Nederland” завдяки громадській ініціативі “Допоможемо разом”.

А Червоноградська міська лікарня отримала ангіограф, який дозволить надавати невідкладну допомогу пацієнтам з інфарктом. Закупили його за кошти державного бюджету, а його вартість — 11 млн гривень.

Додамо, вчора, 26 вересня, у межах робочого візиту на Львівщину міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті. Міністр ознайомився з роботою медичного закладу в час війни, оглянув хірургічні, реанімаційні та нейрохірургічні відділення.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності