Начальник Львівської ОВА зустрівся з делегацією з Чехії: що обговорювали

Начальник Львівської ОВА зустрівся з делегацією з Чехії: що обговорювали

На території Львівщини функціонують 99 підприємств з чеським капіталом

У понеділок, 26 вересня, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький провів робочу зустріч із делегацією Чеської Республіки на чолі із заступником міністра промисловості та торгівлі Чеської Республіки Едуардом Муржицьким.

Про це інформує Львівська обласна військова адміністрація.

Основною метою зустрічі було обговорення перспектив двосторонньої співпраці, пожвавлення економічних контактів та співробітництва в інших сферах в умовах російської агресії.

"Від початку широкомасштабного вторгнення військ рф Чеська Республіка надала велику кількість допомоги, зокрема у військовому плані. Ви надавали допомогу тоді, коли усі інші вагалися або навіть боялися її надавати. Дякую вам дуже за українців, яких ви прийняли, Чехія стала для них новим домом. Львівщина прийняла близько 500 тисяч ВПО, і Чехія також прихистила у себе близько пів мільйона наших громадян. Ми за це надзвичайно вдячні вам за вклад у нашу майбутню перемогу", — наголосив очільник Львівщини.

За словами заступника міністра промисловості та торгівлі Чеської Республіки Едуарда Муржицького, є багато чеських фірм, які хочуть вийти на український ринок, — не лише для реалізації своєї продукції, але й для створення нових робочих місць.

Він також додав, що Чехія й надалі буде хорошим партнером України, навіть попри цей непростий час.

"Зараз у Європі активно обговорюють план відбудови тих регіонів України, які найбільше постраждали внаслідок війни і ми активно беремо участь у його розробці та подальшій реалізації. Також ми як країна, яка зараз головує в ЄС, допомагатимемо усіма силами Україні на шляху до приєднання до Європейського Союзу. І останнім, але не менш важливим, пунктом нашої співпраці є готовність наших медичних закладів надалі брати на лікування та протезування громадян України, які постраждали внаслідок бойових дій", — додав заступник міністра промисловості та торгівлі Чеської Республіки.

Максим Козицький розповів, що галузі деревообробки, енергетики, харчової промисловості, будівництва заводів із виготовлення будівельних матеріалів та машинобудування найбільш необхідно розвивати із додатковим залученням іноземних коштів та досвіду.

"На території Львівщини функціонують 99 підприємств з чеським капіталом. Така кількість іноземних підприємств свідчить про відповідний рівень довіри бізнесу до місцевої влади. Саме в сьогоднішніх умовах ця довіра є хорошою передумовою для поглиблення співпраці обох країн. Галузі машино- та приладобудування є важливими для економіки нашого регіону та для створення нових робочих місць", — зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Нагадаємо, на Львівщину також в межах робочого візиту прибув міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він відвідав Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті. Міністр ознайомився з роботою медичного закладу в час війни, оглянув хірургічні, реанімаційні та нейрохірургічні відділення.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності