У вічність відійшов відомий науковець та винахідник зі Львівщини Стадник Богдан

У вічність відійшов відомий науковець та винахідник зі Львівщини Стадник Богдан

Богдан Іванович Стадник є автором понад 500 наукових праць: монографій, статей, а також патентів та винаходів

У четвер, 22 вересня, на 87-му році життя помер заслужений винахідник УРСР, дійсний член Академії інженерних наук України, дійсний член Міжнародної академії термоелектрики, дійсний член Академії метрології України, засновник школи засобів вимірювання фізичних величин, корифей школи термометрії, багаторазовий Doctor Honoris Causa, професор Львівської політехніки Стадник Богдан Михайлович.

Про це повідомляє Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології.

Прощання з покійним відбудеться в чині парастасу 22 вересня о 20:00 у студентському храмі блаженного священномученика Олексія Зарицького (вул. Лукаша, 3а). Чин похорону відбудеться 23 вересня о 12:00 у цьому ж храмі. Місце поховання — Янівське кладовище.

Довідково:Богдан Стадник народився 1 червня 1936 року у селі Гірне Стрийського району у багатодітній родині.Богдан Стадник багато років очолював кафедру інформаційно-вимірювальної техніки у Львівській політехніці (1982 рік). Професор Стадник брав участь у створенні нових термоперетворювачів для різних галузей народного господарства та наукових досліджень, серед яких є прилади, що використовувалися для вимірювання температури в межах міжнародних проєктів "Вега" та "Фобос".Богдан Іванович Стадник є автором понад 500 наукових праць: монографій, статей, а також патентів та винаходів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності