Газовидобувники назвали ціну, за якою продають газ на ринку

Газовидобувники назвали ціну, за якою продають газ на ринку

Поки приватні видобувники заявляють, що не можуть продати весь свій видобутий газ, “Західнадрасервіс” Козицького такої проблеми не має.

Про це власник компанії “Західнадрасервіс” Зіновій Козицький розповів Forbes.

"Половина промисловості зупинилася, і великі газовидобувні компанії втратили своїх традиційних споживачів. У нас такої проблеми немає, оскільки ми видобуваємо суттєво менше. Маємо невеликі запаси у підземці для власних потреб компанії, але решту повністю продаємо на ринку приватним компаніям", — розповів Зіновій Козицький.

Він додав, що десь половину компанія продає кінцевим споживачам, а інше — трейдерам. За словами Козицького, на вересень ціна на ринку становить 40 000 — 45 000 грн за 1000 кубометрів.

Нагадаємо, “Західнадрасервіс” Козицького інвестує у 2022 році понад 3 мільярди гривень у газовидобуток і відновлювальну енергетику. З початку війни компанія почала працювати швидше та більше. Роботу бізнес не зупиняв. Крім того, “Західнадрасервіс” нарощує видобуток газу у 2022-ому. Компанія планує до кінця року пробурити 17 свердловин, натомість у 2014 році їх було лише 14.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності