Рентна плата за газ за українськими цінами — позитивне рішення Ради — Козицький

Рентна плата за газ за українськими цінами — позитивне рішення Ради — Козицький

Власник львівської газової компанії "Західнадрасервіс" Зіновій Козицький вважає позитивним рішенням Верховної Ради змінити обрахунок ренти, прив’язавши її до українських цін.

Про це він розповів в інтерв’ю Forbes.

На його думку, це вплине позитивно на всю галузь: зростуть інвестиції та обсяг робіт. Відповідно збільшиться такий необхідний для країни видобуток газу, а "Західнадрасервіс" планує збільшити інвестиції у газовидобуток.

"Майже від початку війни діяла рентна плата, яка була прив’язана до європейських котирувань, а продавати газ ми маємо по українських цінах, які у 2-3 рази нижчі. По нас це вдарило не так сильно, оскільки маємо менше старих свердловин (30%)", — каже Зіновій Козицький.

Власник газової компанії додає, що для багатьох компаній, які мають більше старих свердловин, — це велика проблема, оскільки вони стали збитковими. Такі компанії змушені обмежувати інвестиції, а видобуток зменшується.

Нагадаємо, в тому ж інтерв'ю Зіновій Козицький розповів, що “Західнадрасервіс” нарощує видобуток газу у 2022-ому. До кінця 2022 року планують видобути 184 млн кубометрів газу.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності