Львівська облрада звернулась до нардепів: хочуть більше видатків із бюджету на профосвіту

Львівська облрада звернулась до нардепів: хочуть більше видатків із бюджету на профосвіту

Обранці області просять українську владу збільшити видатки на професійно-технічну освіту не за рахунок коштів окремо взятих територіальних громад, а з державного бюджету

Депутати Львівщини під час сесії обласної ради 20 вересня звернулися до Верховної Ради України з проханням збільшити видатки на професійно-технічну освіту.

Про це йдеться на сайті Львівської обласної ради.

Таке рішення обранці області прийняли, щоб на Львівщині була змога підготувати додаткові робітничі кадри.

"З проєкту бюджету на наступний рік вилучили видатки на профільні субвенції — на створення навчально-практичних центрів сучасної профтехосвіти, на безпечні умови навчання в закладах профосвіти тощо. Крім того, Міністерство фінансів України відхилило пропозицію Міносвіти запровадити нову субвенцію на здобуття/продовження здобуття професійної освіти внутрішньо переміщених осіб", — йдеться у зверненні на сайті ЛОР.

Депутати зазначають, що наразі є 108 закладів професійної освіти, а 15 з них було повністю знищено. Вони кажуть, що рятувати ці установи — завдання національного значення, а не місцевого. Крім того, обранці області просять українську владу збільшити видатки на професійно-технічну освіту не за рахунок коштів окремо взятих територіальних громад, а з державного бюджету.

Нагадаємо, депутати Львівської обласної ради вимагають в української влади вирішити питання простою вантажівок на кордоні. Одним із варіантів вирішення цієї проблеми вони розглядають будівництво чотирьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, а саме: “Лопушанка — Міхновець”, “Варяж — Усьмеж”, “Белз — Будинів” та “Мшанець — Бандрув”.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності