На Олімпіаді в Парижі можуть виступити понад 30 спортсменів із Львівщини: перелік

На Олімпіаді в Парижі можуть виступити понад 30 спортсменів із Львівщини: перелік

Найбільше серед спортсменів — борчинь

Понад три десятки спортсменів Львівщини увійшли до складу кандидатів для участі в Олімпійських Іграх 2024 року у Парижі.

Про це йдеться у наказах Міністерства молоді та спорту України, пише сайт Львівської обласної військової адміністрації.

Чи не найчисельніше Львівщина може бути представлена на Олімпійських Іграх у вільній боротьбі. До елітної групи включені 21-річний майстер спорту України міжнародного класу Данило Стасюк, який виступає у ваговій категорії 97 кг. Його тренують Віктор Глібенко та Дмитро Пасенко.

В елітній групі також борчині Львівщини: 28-річна Тетяна Кіт, 28-річна Богдана Кокозей, 25-річна Оксана Лівач, 32-річна Юлія Ткач, 33-річна Алла Черкасова та 21-річна Оксана Чудик. Четверо атлеток вже мають досвід участі в Олімпійських Іграх. Тренують спортсменок Андрій Стаднік, Сергій Одинак, Андрій Пістун, Василь Лівач, Олександр Ткач, Юрій Копитко, Олексій Мельник, Степан Ткачишин та Олександр Раковський.

У важкій атлетиці Україну готується представляти 20-річний майстер спорту України міжнародного класу Богдан Гоза з Жидачева. Спортсмен навчається у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського та Львівській школі вищої спортивної майстерності. Його тренують Володимир та Андрій Гентош.

В олімпійських змаганнях з велоспорту мають шанс поборотись за медалі четверо спортсменів Львівської області: 20-річний Андрій Ганзін та 28-річна Тетяна Клімченко у гонці медісон, 24-річна Юлія Бірюкова у командній гонці та 26-річна Олена Старікова у спринті. Тренують спортсменів Михайло Колодій, Андрій Каргут, Орест Тичко, Валерій Романенков, Дмитро Крівцов та Євген Болібрух.

До участі у змаганнях з веслування на байдарках та каное готуються 31-річний Віталій Вергелес та 22-річна Валерія Терета у каное-двійці на 500 метрів, 22-річний Василь Смілка та 27-річна Анастасія Горлова у байдарці-четвірці на цій же дистанції.

Тренують спортсменів Роман Бундз, Андрій Маслюк, Андрій Федина, Олександр Горлов, Ігор Макар, Михайло Поцюрко, Марія Михайлович та Володимир Дець.

16-річний майстер спорту України Олег Гічва може представити Україну у змаганнях з боксу у ваговій категорії 66 кг. Тренують спортсмена Андрій Сальва та Ігор Нинич.

У змаганнях з художньої гімнастики Україну в індивідуальній програмі може представити фіналістка Олімпійських Ігор у Токіо, 19-річна майстер спорту України Христина Погранична. Її тренують Ірина Руда та Ірина Блохіна.

Представляти Україну у стрільбі з лука готуються 29-річний Георгій Іваницький, 21-річний Іван-Павло Мількович, 19-річна Варвара Ілляш, 29-річна Вероніка Марченко та 19-річна Жанна Наумова. Їх тренують Василь Ткачек, Тетяна Образцова, Сергій Антонов, Ірина Скальська, Марія Гавелко, Світлана Колядінцева, Олександр Калиніченко.

На змаганнях зі стрільби кульової можуть виступити 25-річний заслужений майстер спорту України Павло Коростильов, 22-річний Гліб Кігітов та 38-річна Юлія Коростильова. Спортсменів тренують Сергій та Валентина Коростильові, Олександр Камінський, Володимир Михайлович.

Поборотись за медалі для України з фехтування готуються шпажистки 28-річна Ксенія Пантелєєва та 27-річна Юлія Свистіль, а також рапіристи Ростислав Герцик, 22-річний Даниїл Гойда, 35-річний Юнес Клод. Тренують спортсменів Зоряна Семеряк, Андрій Орліковський, Сергій Гаравський, Андрій Колесніков, Пилип Колесніков, Володимир Свистіль.

Для атлетів, включених до списку, забезпечують належну підготовку, а напередодні Олімпіади з цього списку формують остаточний склад збірної, який представить Україну на змаганнях.

Нагадаємо, 19-річна борчиня зі Львівщини Олександра Хоменець стала віцечемпіонкою світу з вільної боротьби у ваговій категорії до 55 кг. Трускавчанка поступилася потужній японській суперниці, олімпійській чемпіонці Токіо, дворазовій чемпіонці світу, 25-річній Маю Мукайда.

У Польщі завершився чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів, на якому чудовий результат продемонстрували представники України. Зокрема, троє львів‘ян потрапили у топ-5 у своїх вагових категоріях.

Трускавчанин Петро Білас здобув “срібло” та став віцечемпіоном світу з боротьби на поясах. Змагання проходили впродовж 8-10 вересня у столиці Литви Вільнюсі. У них взяли участь спортсмени із 17-ти країн світу.

А у Львові завершився чемпіонат України зі стрільби з лука серед юніорів, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Віктора Михайленка. Змагання тривали у Львові протягом 5 днів, і місцеві спортсмени продемонстрували чудові результати, виборовши 9 медалей.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності