ДБР провело обшуки у помешканнях екскерівника Львівської митниці та його заступників

ДБР провело обшуки у помешканнях екскерівника Львівської митниці та його заступників

Державно бюро розслідувань провело обшуки на території митного поста, а також у помешканнях колишнього керівника Львівської митниці та його заступників.

Про це повідомляють у пресслужбі ДБР.

Зазначається, що обшук провели у рамках кримінального провадження щодо службових осіб Львівської митниці, які незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі.

"З 1 липня 2022 року Верховна Рада скасувала своє рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну, однак працівники одного з митних постів Львівської митниці цього "не помітили". За оперативними даними, вони ще майже тиждень у липні оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою", — йдеться у повідомленні.

Загалом зацікавленим особам вдалось за такою схемою ввезти в Україну без сплати мита понад 60 автомобілів. Через злочинну схему до держбюджету не надійшли мільйони гривень митних платежів. Наразі встановлюється загальна сума завданих збитків.

Під час обшуків працівники ДБР вилучили копії документів та чорнові записи, мобільні телефони та готівку. Триває розслідування.

Кримінальне провадження відкрили за фактами зловживання владою та службового підроблення. Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності