Спортсменка зі Львівщини стала віцечемпіонкою світу з вільної боротьби

Спортсменка зі Львівщини стала віцечемпіонкою світу з вільної боротьби

Участь у чемпіонаті світу взяла також ще одна спортсменка зі Львівщини — Оксана Лівач, проте вона залишилась без медалі

19-річна борчиня зі Львівщини Олександра Хоменець стала віцечемпіонкою світу з вільної боротьби у ваговій категорії до 55 кг. Трускавчанка поступилася потужній японській суперниці, олімпійській чемпіонці Токіо, дворазовій чемпіонці світу, 25-річній Маю Мукайда.

Про це повідомили у Відділені Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

У столиці Сербії Белграді Олександра Хоменець вже в першому періоді зазнала травми ноги (за рахунку 0:4), проте, накульгуючи, змогла продовжити поєдинок, хоч шансів перемогти досвідчену суперницю вже не було. Підсумковий рахунок — 0:10.

Зазначимо, що одна з найталановитіших молодих борчинь України Олександра Хоменець з Трускавця є вихованкою СДЮСШОР "Спартаківець", що у Дрогобичі, та Львівського фахового коледжу спорту. Її тренерами є Орест Скобельський та Андрій Бирка.

Як зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький, за призове місце на чемпіонаті світу управління молоді та спорту ЛОВА виплатить Олександрі грошову винагороду у розмірі 40 тисяч гривень.

Додамо, що сьогодні участь у чемпіонаті світу взяла також ще одна спортсменка зі Львівщини — Оксана Лівач, проте вона залишилась без медалі. Оксана поступилась у другій сутичці бронзовій призерці Олімпіади-2020 в Токіо, американці Сарі Гільдебрандт (0:11).

Нагадаємо, у Польщі завершився чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів, на якому чудовий результат продемонстрували представники України. Зокрема, троє львів‘ян потрапили у топ-5 у своїх вагових категоріях.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності