Учень з Львівщини створив баггі для ЗСУ

Учень з Львівщини створив баггі для ЗСУ

“Tyrex” — це саморобна модель повнопривідного транспортного засобу для проходження дуже важких дорожніх ділянок, зокрема гірських

Учень одного з навчальних закладів Львівщини Тарас Януш створив макет баггі “Tyrex”. Цей транспортний засіб пристосований до бездоріжжя та важкопрохідних ділянок. Його вже протестували і планують передати на фронт.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Баггі “Tyrex” — це саморобна модель повнопривідного транспортного засобу для проходження дуже важких дорожніх ділянок, зокрема гірських. Хлопець створив цей проєкт, адже хоче допомогти ЗСУ. Втім баггі також придатний для використання у туристичній галузі.

“Такі речі зараз потрібні хлопцям, щоб швидко відпрацьовувати маневри, повертатися на місце дислокації, впевнено поводитися на полі бою”, — зазначив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти департаменту освіти і науки ЛОВА Іван Пикус.

Додамо, що модель “Tyrex” — лише перший варіант, адже надалі планується створювати й інші моделі. Зокрема, департамент освіти і науки Львівської ОВА, департамент гуманітарної політики ЛМР та ГО “Пекельні кажани” підписали меморандум про реалізацію схожих проєктів на базі львівських закладів профтехосвіти.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності