• Головна
  • Новини Львівщини
  • Спіймали на хабарництві: на Львівщині митник вимагав 00 за безперешкодне перевезення коштовностей

Спіймали на хабарництві: на Львівщині митник вимагав 00 за безперешкодне перевезення коштовностей

Спіймали на хабарництві: на Львівщині митник вимагав 00 за безперешкодне перевезення коштовностей

На Львівщині затримали службовця одного з митних постів Львівської митниці Держмитслужби, який вимагав хабар за безперешкодне перевезення через кордон дорогоцінних металів. Йому повідомили про підозру.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Як встановило слідство, у серпні 2022 року головний держінспектор митниці пообіцяв мешканці Львова за грошову винагороду безперешкодне перевезення через державний кордон України дорогоцінних металів загальною вагою майже 2,5 кг. Він пропонував не робити документального підтвердження походження коштовностей та не проходити митного контролю. Свої послуги підозрюваний оцінив у 8 800 доларів США.

"Прокурори Львівської обласної прокуратури спільно зі слідчими та оперативниками затримали службовця в порядку ст. 208 КПК України під час отримання останньої частини траншу. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонено його від посади", — повідомили в прокуратурі.

Наразі встановлюють причетність інших осіб до злочину.

Нагадаємо, двох службовців одного з митних постів Львівської митниці Держмитслужби підозрюють в тому, що вони сприяли водіям авто в ухиленні від сплати обов’язкових митних платежів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності