На Львівщині зростає кількість хворих на коронавірус: чи введуть карантин

На Львівщині зростає кількість хворих на коронавірус: чи введуть карантин

На Львівщині є лише штам вірусу "Омікрон" ВА.2, тоді як у більшості випадків у Європі реєструють ВА.5, проте в області його поки що не виявили

На Львівщині збільшилась кількість людей, які хворіють на коронавірус.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Упродовж останнього тижня захворюваність зросла на близько 25% за два тижні, майже 270 людей лікують стаціонарно.

"Ті особи, які потребують стаціонарного лікування, — це люди літнього віку або ті, що мають важкі супутні захворювання і відповідно коронавірус загострює ці хвороби. Враховуючи те, що всі обмеження, які пов’язані з карантином, мають рекомендаційний характер, не можемо виключати, що у разі збільшення хворих, повертатимемось від  рекомендацій до більш примусових заходів", — зазначив очільник департаменту охорони здоров’я.

Натомість тим, хто має низку хвороб та перебуває у групі ризику, радять вакцинуватися. Це ж стосується людей, старших 60 років.

За словами керівниці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталії Іванченко (Тімко), на Львівщині є лише штам вірусу "Омікрон" ВА.2. У більшості випадків у Європі реєструють ВА.5, проте в області його поки що не виявили.

Додамо, в Україні розпочинається осіння хвиля COVID-19. Про це стало відомо з інтерв’ю заступника міністра охорони здоров’я Ігоря Кузіна.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності