На Львівщині учням перевірятимуть зір: перелік шкіл

На Львівщині учням перевірятимуть зір: перелік шкіл

У частині шкіл Львівської області, в межах програми "Зір школяра", фахівці перевірятимуть умови проведення уроків та гостроту зору учнів.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Метою проєкту є дослідження змін зору школярів протягом навчального процесу. Результати аналізу фахівці продемонструють наприкінці навчального року.

Зокрема, питання зору школярів є дуже важливим, зважаючи на те, що діти з дошкільного віку користуються гаджетами.

"У зв'язку з пандемією вже 3 академічний рік частина здобувачів освіти навчається в онлайн-форматі. Тому, потрібно моніторити ситуацію і слідкувати за здоров'ям дітей. Львівщина зробила багато для того, щоб повернути їх за шкільні парти — для покращення фізичного і психологічного здоров'я. Наше завдання — в разі погіршення якогось аспекту — діагностувати і профілактувати. Тому проєкт "Зір школяра" скерований саме на це", — розповів Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА.

За словами керівниці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України та експертки департаменту охорони здоров'я ЛОВА Наталії Іванченко, мультидисциплінарна команда фахівців вже визначила фактори, які можуть впливати на погіршення зору у школярів.

Такими факторами є: несвоєчасна діагностика найменших ознак погіршення зору, відсутність проведення певних руханок для очей, недостатня увага до освітлення місця сидіння дітей.

Зазначається, що фахівці визначили декілька заходів, які проводитимуть 1 раз на 3 місяці в таких навчальних закладах Львівщини:

  • Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ст. імені Б.- І. Антонича;
  • Демидівський ліцей ім. Т. Шевченка;
  • Городоцький опорний заклад загальної середньої освіти № 5 І-ІІІ ступенів;
  • заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Ямпіль Мурованської сільської ради;
  • Вороцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Івано-Франківської селищної ради.

У межах програми у навчальні заклади приїжджатиме бригада фахових окулістів, які перевірятимуть учням зір. У випадку виявлення найменших ознак порушення зору в якоїсь дитини, лікарі надаватимуть рекомендації для усунення проблеми або припинення дії певного негативного фактору.

"Приїдуть і фахівці, які здійснять заміри освітленості в класах — чи не затемні жалюзі, чи нічого не заважає доступу світла, чи на правильних відстанях стоять парти. Вони допоможуть школам це правильно скорегувати та розсадити дітей відповідно до зросту чи патологій зору", — повідомила Наталія Іванченко.

Окрім того, вчителів та батьків навчатимуть проводити повний комплекс вправ, який знижує навантаження на окорухові м’язи.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності