Для шкіл Львівщини закуплять автобуси "Школярики" замість тих, які вилучили для потреб ЗСУ

Для шкіл Львівщини закуплять автобуси "Школярики" замість тих, які вилучили для потреб ЗСУ

Львівська область наразі єдина в Україні планує централізовано закупити шкільні автобуси за власні кошти

Кабінет Міністрів України розглянув пропозицію Львівської обласної військової адміністрації та вніс відповідні зміни до постанови №590, завдяки чому для учнів Львівщини закуплять автобуси "Школярики" замість тих, які вилучили на потреби війська.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Козицького, Львівська область наразі єдина в Україні планує централізовано закупити шкільні автобуси за власні кошти. Для цього з обласного бюджету вже виділили 55,7 мільйона гривень.

"До 24 лютого шкільний автопарк нашої області налічував 410 автобусів. Близько ста "Школяриків" вилучили на потреби військових, ще майже у сотні завершується термін експлуатації. Станом на сьогодні на Львівщині є потреба у закупівлі 174 шкільних автобусів, зокрема 11 спеціалізованих — для дітей з особливими освітніми потребами", — написав Козицький у Telegram.

ЛОВА зможе профінансувати до 50% від загальної вартості автобусів.

Як повідомив голова Львівської області, зараз понад 60 територіальних громад Львівщини, які готові надати співфінансування, звернулись до Львівської ОВА щодо потреби у шкільних автобусах.

Львівська ОВА наразі очікує на інформацію від громад стосовно кількості "Школяриків" та їхніх потреб у співфінансуванні.

Нагадаємо, начальник ЛОВА повідомляв, що на Львівщині через мобільні телефони тестуватимуть систему інформування населення про можливі загрози. Триватиме тестування від 7 вересня до 10 жовтня. Повідомлення надсилатимуть близько 12:00 щопонеділка, середи та п’ятниці.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності