Хотіли уникнути призову: на Львівщині суди покарали трьох ухилянтів

Хотіли уникнути призову: на Львівщині суди покарали трьох ухилянтів

На Львівщині суди покарали двох військовозобов'язаних чоловіків, які намагались перетнути кордон з підробленими документами. Також суд покарав чоловіка, який не прибув на виклик до військкомату.

Про це Lviv.Media стало відомо з матеріалів Єдиного державного реєстру судових справ.

Зокрема, 7 серпня мешканець Запорізької області намагався перетнути кордон України у пункті пропуску "Краківець". Для цього він пред'явив інспектору прикордонної служби підроблене пенсійне посвідчення особи з інвалідністю, яке виготовив самостійно.

31 серпня 2022 року Яворівський районний суд Львівської області визнав його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 ККУ, та призначив покарання у вигляді 11 900 гривень штрафу.

Також Яворівський районний суд оштрафував на 11 900 гривень уродженця Миколаївської області, який 21 серпня 2022 року у пункті пропуску "Краківець" пред'явив інспектору прикордонної служби тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідку військово-лікарської комісії про визнання його непридатним до військової служби. Пред'явлені підроблені документи він виготовив власноруч.

Окрім того, уродженець села Дорожів Дрогобицького району, який протягом 1988-1989 років проходив військову службу на посаді радіометриста, умисно не прибув до призовного пункту, бажаючи ухилитися від мобілізації.

3 серпня 2022 року підозрюваний уклав з прокурором Дрогобицької окружної прокуратури угоду про визнання винуватості згідно зі ст. 336 ККУ.

30 серпня Дрогобицький райсуд призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, замінивши вирок одним роком іспитового строку.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності