У "Львівгаз збут" розповіли, яку суму переплати повернули споживачам

У "Львівгаз збут" розповіли, яку суму переплати повернули споживачам

ТОВ "Львівгаз збут" повернуло побутовим споживачам 4 млн 561 тис. грн переплат та помилково сплачених коштів за спожитий природний газ.

Про це повідомляють у пресслужбі ТОВ "Львівгаз збут".

"Виплати за заявами клієнтів тривають щоденно, і ми докладаємо всіх зусиль, щоб пришвидшити процес. Утім, на час розгляду заяв дуже впливає загальна кількість звернень. Їх багато, і відповідно "черга" довга. Усі наші менеджери по роботі з фізичними особами зараз задіяні в процесі повернення переплат. На це вони витрачають 90 відсотків робочого часу. Решту 10% — займає робота з боржниками, які винні майже 1,9 млрд гривень за газ, спожитий до 1 травня 2022 року", — розповів директор ТОВ "Львівгаз збут" Павло Майк.

Варто зазначити, що з 1 травня поточного року побутових споживачів ТОВ "Львівгаз збут" автоматично перевели до "постачальника останньої надії", а саме ГПК "Нафтогаз України".

Якщо у споживачів за результатами остаточного розрахунку з ТОВ "Львівгаз збут" за газ, спожитий до 1 травня 2022 р., наявна переплата або кошти були помилково сплачені на рахунок компанії, то необхідно надати компанії письмову заяву на повернення цих коштів.

До заяви потрібно додати:

  • копію паспорта (1-6, 11 сторінки);
  • ідентифікаційного коду;
  • квитанції про помилкову оплату;
  • довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (може бути автоматично згенерована у мобільному додатку банку, повинна містити IBAN карткового рахунку).

У компанії просять клієнтів уважно ставитись до подачі документів, адже багато заяв повертається на "доопрацювання" через брак важливих копій.

"Також є випадки, коли споживач вже отримав переплату, але через свою неуважність здійснює оплату за газ не новому постачальнику, а на реквізити ТОВ "Львівгаз збут", — і надходять повторні заяви", —  зазначили у компанії.

Нагадаємо, у “Нафтогазі” розповіли, чи зміниться взимку ціна на газ для українців. Зокрема, ціна газу для побутових споживачів України протягом опалювального сезону не зміниться. Тариф 7,96 гривні за кубометр буде діяти до 1 травня 2023 року.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності