• Головна
  • Новини Львівщини
  • Спроби "відкосити" від мобілізації коштують дорого: суди Львівщини накладають штрафи на ухилянтів

Спроби "відкосити" від мобілізації коштують дорого: суди Львівщини накладають штрафи на ухилянтів

Спроби "відкосити" від мобілізації коштують дорого: суди Львівщини накладають штрафи на ухилянтів

За два дні, 29 та 30 серпня, суди Львівщини ухвалили декілька вироків ухилянтам від мобілізації.

Про це редакції Lviv.Media стало відомо з матеріалів Єдиного державного реєстру судових справ.

Так Мостиський районний суд Львівщини за спробу ухилитися від мобілізації  покарав мешканця Донеччини. Чоловік на початку червня знайшов у Інтернеті бланк довідки про інвалідність, вніс туди свої анкетні дані, роздрукував та заламінував. І з цією "фальшивкою" вже декілька тижнів потому намагався перетнути кордон України. Там його викрили та затримали. На суді чоловік щиро покаявся. Тому і відбувся штрафом. Суд присудив йому сплатити 14 з половиною тисяч гривень.

Іншому ухилянту, громадянину України та уродженцю Молдови, вже Яворівський районний суд признчив штраф розміром 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Покарали чоловіка за те, що він з підробленими документами намагавася перетнути пункт пропуску "Грушів". Там його і затримали.

Яворівський районний суд  признчив штраф розміром 17 000 гривень уродженцю Закарпаття за підроблення пенсійного посвідчення та довідки військово-лікарської комісії. Закарпатець хотів видатись непридатним до військової служби і перетнути кордон України.  Його теж затримали на пункті пропуску "Грушів".

А от мешканцю Харківської області Жовківський районний суд присудив 2 роки обмеження волі. Харків’янин, у змові з невстановленою особою, виробив собі фальшиву  довідку про непрацездатність. Викрили його в цьому на пункті пропуску "Рава-Руська-Гребенне".

Мостиський районний суд Львівської області присудив мешканю Запоріжжя 15 300 гривень штрафу також за підроблення документів про непрацездатність. Чоловік вклеїв у фальшиву довідку своє фото та підробив підписи. Затримали його у ПП "Шегині".

11 050 гривень має виплатити мешканець Одеси. Мостиський районний суд признчив йому покарання все за те ж підроблення документів. Чоловіку хотілося здаватися непрацездатним і виїхати у час мобілізації за кордон. Його затримали у ПП "Шегині".6800 гривень державі тепер має виплатити уродженець Запоріжжя. Це йому присудив  Жовківський районний суд області. Чоловік, у змові з невстановленою особою, у м.Кам`янець-Подільський виготовив документи про непридатність до військової служби. З цими підробленими довідками його затримали на пункті пропуску "Рава-Руська-Гребенне".

30 серпня 2022 року Жовківський районний суд Львівської області виніс вирок уродженцю Харкова. Той, попередньо домовившись із невстановленою досудовим розслідуванням особою, виготовив документи про власну непридатність до військової служби. Його теж затримали на пункті пропуску "Рава- Руська-Гребенне". Проте цього раз суд вирішив обмежити волю чоловіка строком на 1 рік та 1 місяць.

А от мешканцю Одещини доведеться заплатити 16 150 гривень штрафу за підроблену довідку з інвалідності. Такий вирок йому виніс Мостиський районний суд Львівщини. Затримали чоловіка 17 серпня на території пункту пропуску "Мостиська".

 

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності